személyes.rólam.fényes

Hiszek abban, hogy mindannyian kaptunk tehetséget valamihez, gyakran több mindenhez is, amit örömmel végzük és eredendően jók vagyunk benne, így mások javát is szolgáljuk vele. Ha megtaláltuk magunkban ezeket a képességeinket, egyben örömforrásainkat és csináljuk, tanulunk, fejlődünk benne, gyakoroljuk azokat, akkor érezhetjük azt, hogy a helyünkön vagyunk. Értelmes életet élünk és jelen van az öröm, az inspiráció a mindennapjainkban. Persze az élet mindenképpen értelmes és szent. Én ezzel együtt abban hiszek, hogy a saját belső lehetőségeinket kibontakoztatni nagyon jó, felemelő, így tudok legjobban jelen lenni a világ számára is.

Szerintem érdemes foglalkozni azzal, hogy minél több öröm és felszabadultság legyen az életünkben, a munkánkban, a kapcsolatainkban. Ez egy önismereti út, tapasztalati és belső munka, igenek és nemek sora.

Én ezt az élményt megtaláltam az önismeretet segítő munkáimban, ami a coaching és a szomatodráma egyénileg és csoportosan. A másik ilyen erős bevonódást és örömet adó tevékenységem a varrás, a textilek világa.
Mára rendszerszemléletben és integrált szemlélettel dolgozó coach és szomatodráma egyéni konzulens és csoportvezető, pszichodráma asszisztens vagyok.

A coaching folyamatok során nagyon szeretem azt, hogy rendszeresen találkozunk a kliensemmel és így kialakul egy meghittség és bizalom közöttünk és az odaszentelt figyelem nagyon kreatív tud lenni a kliens témáját illetően is. Meghitt és áramló is egyben. Ez a fajta kapcsolat önmagában is gyógyító és a kliensnek is, nekem is felemelő, úgy tapasztalom.

Azokat a módszereket használom az egyéni coaching és az egyéni szomatodráma konzultációk során, amelyek nekem sokat és mélyen segítettek a személyes életemben: segítő beszélgetés, pszichodráma, szomatodráma, rendszerállítás, szimbólumokkal való munka és a támogató együttlét.

A szomatodráma csoportokban ez az élményem kiegészül, mert többen vagyunk együtt ilyen mély, őszinte és befogadó módon, ahol a résztvevők vállalhatják magukat úgy, ahogy vannak. Gyakoroljuk a mélyünkre figyelést, kapcsolódást önmagunkkal, a tesünkkel, érzéseinkkel, belső világunkkal, felemelő vagy lehúzó gondolatainkkal. A szomatodrámában azt szerettem meg legjobban, ami nekem is sokat segített a saját önismereti folyamatomban, hogy nem fejből dolgozunk, hanem egy intuitívabb állapotból beleérzünk. És a komoly témák feldolgozása közben nagyon meghitt és intim módon vagyunk jelen, előbukkan a humor is, a játékosság és a gyógyító kreativitás. Mert mindig ott van a lehetőségünk, hogy megalkossuk belül, így idővel kívül is a még teljesebb életünket.

2010 óta foglalkozom integrált szemléletű coachinggal, 2002 óta vezetek csoportokat, 2018 óta foglalkozom szomatodrámával.

TANULMÁNYAIM ÉS ÖNISMERETI MUNKÁIM:

֍ SzomatoDráma (Testtől Lélekig Alapítvány)
Tanáraim: Pataki Bea, Oláh Kata

֍ Pszichodráma (Magyar Pszichodráma Egyesület)
Tanáraim: Kökény Veronika, Daubner Eszter, Märveis Ildikó, Dr. Rapcsányi Éva

֍ Rendszerszemléletű és megoldásorientált coaching módszertanok (rendszerállítás, NLP, asszertív kommunikáció, szimbólumokkal való munka – Lemma Coaching)
Tanárom: Wiesner Edit

֍ Művészetterápiás önismereti csoportok és egyéni terápia (rajz, festés, alkotás, tánc, mozgás, a természet ereje, KIP)
Csoportvezetőim: Sajbán Indira, Dr. Kovács Szilvia, Ocsovai Tünde

֍ Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem